Nekiálltam lecserélni a Vistát XP-re. Vagyis vissza, Böjátusz jól érzett rá, olyan, mint amikor visszakeresztelkedik az ember fia. Mondjuk, beszédül egy Vidám Vasárnapra, fogalma sincs, hogy kerül oda, nézi a hangszereket, mert semmi más nem érdekli belőle, vagy legyen inkább egy újkatolikus mozgalom, szeretetünnep, oszt' egyszer csak odacsap. Ki innen, le vele, ez a meghatározó. Vissza a jól bevált templomba, a kereszt mögött ugyan málik a vakolat, a pap túlvizezi a bort (ezt csak a kép kedvéért mondom, katolikusként mindig is irigyeltem a protestánsokat, de ebbe most nem mennék bele), mégis csak az a megszokott. A miénk.

Az operációs rendszer mint világvallás, Microsoft-dogmatika. (A Macesek lennének a protestánsok, a Linuxosok bővülő csoportja gyakorolja az anarchovédikus inkább filozófiát.)

Csakhogy nem olyan egyszerű. A Vista nem enged, ő az erősebb kutya.

A jövőt végképp eltörölni, mondod, szerencsére a HP-ban van olyan opció (a BIOS-ban), hogy totál leradírozza a merevlemezt. Benyomod, elmécc tévét nézni, vagy nekiállsz megdönteni a Domino Nap csúcsát, idő van bőven. Ha csurdé a hard, vagy szebben, a király meztelen, akkor beülsz egy másik gép elé, megelőzendő a káromkodást előkészítesz egy rakás nasit, cigarettát, sört, miegymást, a lényeg, hogy legyen tele a szád, hátradőlsz, megropogtatod az ujjaidat, és a fülhallgatóba benyomsz valami rock n' rollt.

Az XP Home nem ismeri fel a merevlemezt (azért ez az op, mert ezt adták gyárilag a laptophoz, alján szeriálnámb). Rock n' roll megy, bólogatsz, ha te megszívtad, akkor a világ érzőbb fele szintén megszívta, fórumokat látogatsz, google-katekizmus, ott a válasz.

 A lényeg, hogy BIOS-ban ki kell kapcsolni a Sata-native-ot, vagy mit, és akkor az XP röhögve felrakja magát, ketten röhögtök, Bill Gates hűjje.

Csakhogy Bill Gates is röhög, munkatársai a pokol kórusa, az égadta világon semmi normális driver nem müx, rock n' roll party, a másik gépen kattingatsz, a HP oldaláról tőttögeted a drivereket, egybegyűjtve nem egy evangélium, inkább a könyvelőmnek lenne tetszetős a látvány, kódok, számok, nesze neked fájlnév, mindegy, csak köll mindenik, rácsapsz az exe-kre.

Hangkártya okés, videokártya okés, wi-fi okés, bluetooth okés, nagyjából minden okés, kivéve, hogy nem megy a net. Ahan, bólintasz, az ethernet adapterrel van a gond (nem hiába a vallásos révület, ethernet adapter, micsoda megnevezés). Viszont a HP oldalán nem találsz hozzá progit.

Ami ki van zárva, dühöngsz, fülhallgató le, ellenőrizni, nem költötted-e fel a családot a motyogással, a való világ csöndesen szuszog.

Fórumokra be, magyar ember magyarázza angolul a neve szerinti nem angolnak, hogy a HP oldalán a kívánt nyelv listájából válaszd az angolt, öcsém, ott lesz az angol nyelvűek számára összeállított driverek között.

Vagyis él ugyan a pécé píszi, választhatod a hungarianmagyart, világbábel, de az Ige a Holy Bible-ben található, ezt üti fel dáböljú is tanácsér'.

Ezt cselekedjétek.

Szerző: refilatelista  2009.07.23. 19:30 komment

süti beállítások módosítása